[OL]4you na

Z lásky k jídlu

Máte doma nadšenou kuchařku nebo nenasytného gurmána? Nebo snad dorostence, který si cestu do kuchyně teprve hledá? Darujte jim kuchařku, podle které budou rádi vařit. V obchodech je jich spousta a my vám přinášíme výběr těch nejlepších!

Z lásky k jídlu
Pixabay

Péct, milovat, žít
Josef Mařšálek, velký člověk s obrovským srdcem, a ještě větším talentem, který se díky svým neobyčejným schopnostem dokázal vyšplhat až na cukrářský olymp. . Jelikož toho ve svém životě tento muž prožil opravdu hodně, podařilo se mu vypracovat na jednoho z nejrenomovanějších odborníků na poli cukrařiny a procestoval velkou část světa, rozhodl se své vzpomínky a zážitky přenést na stránky knihy. Kromě nespočtu zajímavých fotografií a několika receptů, nabízí také unikátní pohled do jeho soukromí. Dozvíte se tak, jak odešel hledat štěstí do Anglie a pracoval v luxusním obchodním domě Harrods, jak pekl pro královnu Alžbětu nebo Eltona Johna, jak zavítal do Indie, kde pomohl příteli rozjet vlastní síť cukráren, a co ho nakonec vedlo k tomu, že se vrátil do vlasti.

Jíme zdravě po celý rok
Po třech kuchařských bestsellerech Jíme zdravě vychází další díl inspirovaný ryze českými surovinami, typickými pro každé roční období. Celkem 160 zdravých a rychlých receptů na 400 stranách zvládne připravit úplně každý. Připravte si vydatné snídaně, jednoduché svačiny, sezónní polévky, rychlé obědy a večeře s masem i bez, a tradiční i netradiční sladké dobroty.

Sladké poklady české a moravské kuchyně
Máte rádi sladké a chtěli byste umět vařit jako Roman Vaněk? Nový průvodce českou a moravskou kuchařskou tradicí se tentokrát zaměřuje na tradiční i moderní dorty, koláče nebo lívance a ukáže vám, jak na ně. Téměř 190 receptů je již tradičně zpracováno detailním a zároveň jednoduchým způsobem tak, aby je bez problémů dokázal připravit i začátečník.

Taková normální kuchařka: Jednoduché recepty z dostupných surovin
Máte raději poctivé české jídlo než třeba thajské speciality či fusion experimenty? Nová kuchařka Zdeňka Pohlreicha je plná klasických českých jídel, které nejsou složité, netrvají dlouho a nákup surovin na jejich přípravu se dá uskutečnit pohodlně v každém běžném obchodě a finančně vás neskolí. Vedle receptů obsahuje rady, jak využít zbytky, nebo jaké suroviny je třeba mít vždy doma na přípravu nečekaného oběda. 

Dita P. Dětem
Kuchařka pro ty, co mají děti a vědí, jak těžké je uvařit něco, po čem nebudou prskat a dožadovat se fast foodu nebo slazených limonád.  Autorka knihu tvořila tři roky, vetkla do ní všechny své zkušenosti i svůj kuchařský um.

Vegan recepty – hravě a zdravě
Rostlinná strava je zdravá, představuje menší zátěž pro planetu a i masožravcům leckdy příjemně zpestří jídelníček. Kuchařka Moniky Brýdové obsahuje přes 100 receptů na snídaně a svačinky, dezerty, hlavní jídla i vychytávky jak například sojanéza, švestková kakaovka nebo koriandrové pesto. Recepty jsou doplněny o tipy a zajímavosti, které vám pomohou proniknout do tajů rostlinné kuchyně a zamilovat si ji.

Škola vaření
Profesionální kuchař Martin Černohorský provozuje rodinnou školu vaření. Ve své knize nabízí ověřené recepty na chutná jídla, zajímavosti z profesionální kuchyně nebo informace o potravinách, o kterých jste možná ani neslyšeli.

Jím – Nejím: S alergeny i bez nich
Trpíte-li potravinovými alergiemi, můžete si dopřát, na co máte chuť. Stačí jen vědět, jak na to. Jana Pechmanová pro vás vybrala a upravila 80 klasických i moderních receptů. Snadno si připravíte vydatné snídaně, obědy i večeře, pestrobarevné saláty, netradiční polévky, sladké tečky i slané pochoutky. U každého receptu jsou uvedeny alergeny a možnost, jak je plnohodnotně nahradit.

Jak nezemřít Kuchařka: 100 + receptů na prevenci a odvrácení nemoci
Onemocnění, jako jsou nemoci srdce a cév, rakovina, cukrovka, vysoký krevní tlak, Parkinsonova či Alzheimerova choroba (a další), si každý rok i u nás vyžádají desítky tisíc lidských životů. Tak tomu být ale nemusí. V knize se naučíte, které potraviny konzumovat a jaké změny v oblasti životního stylu uskutečnit, abyste dokázali nejenom předcházet patnácti hlavním příčinám úmrtí, ale také s těmito chorobami efektivně bojovat.

Máma v kuchyni 2
Vařit pro děti tak, abyste se zavděčili také ostatním členům rodiny, dá mnohdy zabrat. Navíc ještě dbáte-li na to, aby bylo jídlo výživově hodnotné a zdravé. Každodenní přemýšlení nad tím, co uvaříte si můžete usnadnit s recepty z kuchařky Barbory Charvátové. Najdete zde rozmanité pokrmy – od polévek, přes hlavní jídla, svačinky, pomazánky až po sladkosti, roztříděné podle věku dětí s poznámkami zaměřenými právě na specifika vaření pro nejmenší.

Děti vaří celý rok
Ať je jakékoli roční období, vždycky se dá uvařit něco dobrého. Jak na to a další spoustu zajímavostí třeba o zelenině a koření se děti dozví v této zábavné knížce. Naučí se všelijaké finty a triky - jak nebrečet nad cibulí, jak si založit bylinkovou zahrádku nebo jak na domácí zmrzlinu. A vyrobí si také něco, co není k snědku, třeba peckový polštářek, lepidlo nebo vlastní kuchařku.

Moje první opravdová kuchařka
Ája Drahokoupilová je patnáctiletá nadšená kuchařka, která se v kuchyni pohybuje opravdu od dětství. Ve své kuchařce ukáže dětem, že na vaření není nic složitého. Začnou od základů, jako jsou míchaná vajíčka, pomazánky a těstoviny, přejdou k polévkám, sladkým dezertům nebo zapečeným jídlům a nakonec díky názorným fotopostupům krok za krokem zvládnou připravit i boloňskou omáčku, vlastní pizzu nebo celé menu na narozeninovou oslavu.

 

reklama