Povinnost pro všechny rockery, to je oslavit Valentýna v Bounty Rock Cafe, kde se sváteční menu podává už teď až do středy 14. února. Tříchodové menu se skládá z předkrmu ve formě bruschetty s parmskou šunkou a sušenými rajčaty, jako hlavní chod můžete zvolit grilovaný telecí váleček, vepřovou panenku, nebo filet z lososa. A jako tečka? Vanilkové Crème brûlée! Cena tříchodového menu je 799 korun (pro jednoho). Více zde.
Ve středu 14. února od 18 hodin si můžete vychutnat valentýnský degustační večer v Bistru Paulus, kde vás čeká pětichodové menu sestavené šéfkuchařem Petrem Stokláskem. Šlehaný kozí sýr, delikátní mrkvový krém se zázvorem, mořský vlk s paellou a krevetami nebo telecí pečeně se smrži a hráškem? Tak to je jen ochutnávka... Menu si můžete zakoupit i s vinným párováním. Cena za osobu je 1 890 korun, menu včetně vinného párování vás vyjde 2 590 korun. Více zde.
Asado grill zve na degustační menu rovněž 14. února. Vychutnáte si grilovanou hřebenatku, telecí svíčkovou v lardu s bramborovým gratinem a Crème brûlée s karamelovou omáčkou. Cena za osobu je 1 290 korun. Více zde.
Telegraph láká na sedmichodové menu, během kterého vás čekají šneci s bylinkovým máslem, telecí tataki, gazpacho s delikátní rybou, šťavnatý králík jako hlavní chod a zmrzlina a čokoládové pralinky. Cena menu včetně vinného párování je 1 559 korun za osobu. Více zde.
V Bistru Helen chystají nabídku plnou dokonalých chutí po celý den, a to už od 11 hodin. Na své si přijdou jak milovníci masa, tak i vegetariáni. V nabídce nechybí třeba lososový tatarák, lilkový steak, telecí svíčková či dušené slávky s kokosovým mlékem... Více zde.
To v Lobster Family Restaurant hned vedle vás čeká tříchodové menu, k němuž dostanete jako dárek welcome drink a petit four. V nabídce jsou mušle sv. Jakuba s dýňovým krémem, kachní prso, bramborové gnocchi a růžičková kapusta, mechový piškot s bílou čokoládou. Cena menu je 999 korun za osobu. Více zde.
V Cafe New One chystají speciální čtyřchodové menu ve středu 14. února v 17:30 a v 19:00. Co vás čeká? Carpaccio z tuňáka, krém z pečených paprik, pro ženy šafránové rizoto, pro pány Rib Eye steak, jako dezert se bude podávat čokoláda, jahody a kokos. A bude to skvělé. Cena menu je 1 190 korun. Více zde.
To v restauraci Sal de Mar v NH Collection Olomouc Congress nabízí zamilované menu od 11:00 do 22:30. Těšte se na prosecco, gratinovanou hřebenatku, telecí tournedos Rossini a chybět nebude ani skvostný dezert. Za menu zaplatíte 1 100 Kč. Více zde.
Od 14. do 17. února si pak romantickou večeři můžete vychutnat v Nutrend World. Čekají vás grilovaná chapadla z kalamárů s hráškovým pyré a topinamburový krém s mléčnou pěnou, dámy si dále pochutnají na sous-vide kachním prsu s pastinákovým pyré, pánové se mohou těšit na vyzrálý Rib Eye steak s artyčokovým pyré a jako dezert se podává craquelin s pařížským krémem a sušené palačinky v mléčné čokoládě, k tomu kokosová espuma a maliny. Cena valentýnské večeře je 949 korun za osobu. Více o Valentýnu v Nutrendu se dozvíte zde.
Tak dobrou chuť!
FOTO: Freepik