[OL]4you na

V hlavní roli: vaječný likér! Vychutnejte si vánoční tekuté potěšení...

Dovedete si představit blížící se svátky bez kapky vaječného likéru? My tedy rozhodně ne. V poslední době s nabídkou vaječného likéru v nejrůznějších podobách přicházejí olomoucké kavárny či restaurace. Vaječný likér je zkrátka nabídka, která se zkrátka nedá odmítnout. A proto pro vás máme recept, který se osvědčil.

V hlavní roli: vaječný likér! Vychutnejte si vánoční tekuté potěšení...

Zapátrali jsme v nejrůznějších receptech, leccos jsme vyzkoušeli a máme pro vás opravdu top recept na vaječný likér, jenž se u vás dlouho neohřeje. Tady je: 

VÁNOČNÍ VAJEČNÝ LIKÉR

Co potřebujete:

4 žloutky
25 g cukru krupice
250 ml mléka
250 ml smetany ke šlehání
1 plechovka kondenzovaného sladkého mléka
1 vanilkový lusk
300 ml rumu (doporučujeme nešetřit na kvalitě rumu)

Postup:
V hrnci vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Poté přidáme mléko, smetanu, kondenzované mléko a zrníčka z vanilkového lusku. Směs za stálého míchání metličkou pomalu přivedeme k varu, aby začala houstnout. Směs by měla být řidší než pudink, to je poznávací znamení. Jakmile máme požadovanou hustotu, hrnec odstavíme a necháme vychladnout. Pak vmícháme rum a nalijeme likér do připravené lahve.

Tip redakce: Vaječný likér skladujeme v lednici nebo v chladnu. Měl by vydržet dlouho, ale spolehněte se, že jej vypijete dřív, než by se stihl zkazit. A rozhodně nešlápnete vedle, když jej v ozdobné lahvi dáte jako dárek někomu blízkému.

reklama