[OL]4you na

Unikátní multikulturní prostor: vegetariánská restaurace a centrum kultury v jednom

Veganský tataráček, Seitanové špízy, Ořechový Wellington, Pekingská "kachna"... Delikátní speciality ze všech koutů světa můžete nyní ochutnat v nové vegetariánské restauraci, která se nachází jen pár kroků od stanice metra I. P. Pavlova v Praze. Připravte se na úžasný fine diningový zážitek! V ojedinělém prostoru došlo k propojení mezinárodní gastronomie a kulturního centra. Nechybí propracovaný moderní interiér a špičkový servis. Velkou předností je také prostor, ve kterém je každý den připraven pod vedením zkušené lektorky tematický program pro děti. Součástí projektu je i veganské bistro sídlící hned vedle restaurace.

Unikátní multikulturní prostor: vegetariánská restaurace a centrum kultury v jednom

Jedná se o jedinečný koncept, ve kterém se snoubí mezinárodní vegetariánská gastronomie s poznáváním různorodých kultur celého světa. Myšlenka vychází z etnického města Ethnomir, které je ve východní Evropě již oblíbeným kulturně-vzdělávacím centrem.

„Co se gastronomie týče, tak je pro nás významným vzorem dle Guinessovy knihy rekordů nejstarší vegetariánská restaurace na světě – Hiltl v Curychu. Rozhodli jsme se lidem ukázat, že vegetariánské jídlo může být skutečným gastronomickým zážitkem. Ve spojení s kvalitním výběrem vín a destilátů z celého světa jde o opravdový fine dining! Přejeme si, aby zákazníci odcházeli s dobrým pocitem,“ říká manažer projektu Andrej Zaitsev.

Restaurace je originální i svým přátelským mezinárodním týmem. Kuchyň je pod taktovkou zkušeného britského šéfkuchaře s jamajskými kořeny Claytona Powella „Ačkoliv v kuchyni převažují Češi, najdete zde i Francouze, Číňana a Slováka, dále je zastoupen Vietnam, Amerika, Rusko a Bělorusko. Jsme rádi, že zde pracují lidé z různých koutů světa. Jde to ruku v ruce s naší filozofií – propojování všech kontinentů a kultur,“ dodává Andrej Zaitsev.

Přes den je v nabídce pestrý vegetariánský buffet s obsluhou, který se obměňuje každý den. Od 17.00 hodin si pak hosté mohou vychutnat pokrmy à la carte. „Velkou inspirací pro sestavení menu byla skutečnost, že se jedná o mezinárodní koncept. Jsme schopni hostům naservírovat nepřeberné množství chutí z celého světa a to vše na jednom místě. Nemusí navštívit deset různých restaurací, aby prozkoumali nové netradiční pokrmy,“ doplňuje koncepci kuchyně šéfkuchař Clayton Powell, který má dlouholeté zkušenosti z gastronomického světa. Působil například jako šéfkuchař v pětihvězdičkovém hotelu Hilton v Kodani.

Zajímavostí podniku je již zmíněné veganské bistro, které se nachází jen pár kroků od restaurace. Nabízí chutné a zdravé jídlo bez živočišných produktů. Vše je samozřejmě založeno na čerstvých a kvalitních surovinách. V kamenné peci se připravuje domácí pečivo, zajímavostí je bezpochyby veganská pizza. Nechybí ani speciální sortiment na vaření veganských pokrmů.

Příjemnou atmosféru restaurace Etnosvět navozuje propracovaný moderní design s prvky mezinárodních kultur. Stěny zdobí originální ornamenty symbolizující všechny kontinenty, dominantou dolní části restaurace je pak velká přírodní stěna z živých rostlin.

Součástí restaurace je Centrum kultury Ethnomir, jež si klade za cíl seznamovat lidi s tradicemi jednotlivých národů světa. Pestrý program zaujme jak děti, tak dospělé – workshopy, cestovatelské večery, výstavy, koncerty živé hudby, či etnické festivaly. Ve spolupráci s celou řadou partnerů již proběhly akce věnované Africe a Latinské Americe. Pro děti je navíc každý den připraven pod vedením zkušené lektorky tematický program. K dispozici je samozřejmě i celá řada zajímavých hraček a her. Třípatrový prostor je vhodný pro pořádání tiskových konferencí, seminářů, oslav, kulturních akcí či prezentací.

Více informací o restauraci a programu multikulturního centra Ethnomir najdete na www.etnosvet.cz nebo www.facebook.com/etnosvet

Etnosvět najdete na ulici Legerova 40 na Praze 2.

reklama