Letošní mladá vína, která dodalo více jak 15 vinařů, budete moci ochutnat ve velkém stanu na Horním náměstí. Kromě vína a dalších dobrot se můžete těšit také na cimbálovou muziku a koncert Hany a Petra Ulrychových se svou skupinou. Více info na Facebooku.
Restaurace a penzion Garnet
Svatomartinské menu si můžete naplno vychutnat od 9. do 17. listopadu 2016 v restauraci Garnet na Lazcích. Jako předkrm vás naladí domácí paštika z drůbežích jatýrek v kabátku z farmářské anglické slaniny podávaná se višňovou omáčkou a opečeným toustem. V tomto chladném počasí vás zahřeje dlouze táhlý drůbeží vývar s játrovými knedlíčky, zeleninou a fritátovými nudlemi. A z hlavních chodů si můžete vybrat ¼ pomalu pečené husy plněné hruškami, servírované na červeném dušeném zelí se špekovými knedlíky, nebo ¼ kachny pečené na jablkách, podávané s kysaným zelím a smaženým bramborovým knedlíkem, nebo francouzké kuřátko plněné houbovou nádivkou podávané se šťouchanými bramborami se smaženou domácí slaninou a cibulí. Objednávejte na tel. 585 233 251 a více info na webu.
Restaurace Konvikt
Na husí hody zde i restaurace Konvikt od 7. do 12. listopadu 2016 – pochutnáte si na výborném kaldounu s domácími nudlemi, konfitovaném husím stehně se špekovým knedlíkem a husím demi-glace nebo paštičce. Své místo si objednejte na tel. 731 815 801. Více info na webu.
Denisova šest
Ani naše oblíbená Deniska nezůstane bez husy! Kromě klasické nabídky husích specialitek se zde těšíme hlavně na vanilkovou zmrzlinu s mákem. Mňam! Pro rezervaci volejte na 736 173 012. Více info na webu.
Ristorante Pollo
Svatomartinské hody neminou ani Ristorante Pollo – zde si je můžete užít od 11. do 16. listopadu 2016. Rezervujte na tel. 608 684 131. Více info na webu.
Grill Pub Pod lipami
Svatomartinské víno, domácí dezerty a samozřejmě různé speciality z husy včetně pečeného stehna se zelím si můžete dát v Grill Pubu Pod lipami od 10. do 13. listopadu 2016. Své místo si objednejte na tel. 702 149 988. Více info na webu.
Family Restaurant Lobster
S husami pečou v Lobsteru od 11.11.2016 od 11.11 hodin – zde si vaše jazýčky smlsnou na dozlatova vypečených husách. Tradiční svatomartinské hody pro vás připravil tým šéfkuchaře Jaroslava Klára. A co vše menu nabízí? Z předkrmů např. Torchon z Foie Gras či Risotto z dýně Hokaido s grilovanými husými játry, zázvorem a chilli. Hlavní chod nabídne pomalu pečená husa nebo konfitovaná husa z Nové Dědiny s variacemi zelí a s lokši. Jako dezert potěší mousse z jedlých kaštanů s maracujovým želé a mangovým sorbetem. Své místo si rezervujte na tel.: 730 892 286 nebo přes aplikaci Lobsterka.
Prachárna Garden Restaurant
Na husičce si můžete pochutnat i v restauraci u hotelu Prachárna – Prachárna Garden Restaurant. Kromě tradičního kaldounu, jemné husí paštiky a husí čtvrtky si zde pro zákazníky připravili také speciální nabídku pro 6 osob: celou husu (3,6 kg) pečenou po staročesku s červeným a bílým zelím, s bramborovým a karlovarským knedlíkem. Objednávejte na čísle 585 426 298 nebo 732 679 470. Více info na webu.
Pivovar Chomout
Na husu si můžete zajít i do chomoutovského pivovaru Chomout od 9. do 15. listopadu 2016. Na menu je pro vás připravena husí paštika, husí kaldoun se širokými nudlemi zjemněný smetanou a ¼ svatomartinské husy pečené na Bocku a podzimním ovoci s kaštanovou nádivkou či konfitované husí prsíčko a variace konfitovaného prsíčka a husího ragů. Rezervace je nutná 24 hodin předem na tel.: 608 778 348. Více info na webu.