Jaký moment ze soutěže vám nejvíce utkvěl v paměti?
Nejsilnější moment byl, když jsem se dostala do top 16. Od porotců jsme dostali dopis, který nezněl úplně pozitivně, vypadalo to, že jsme vypadli. Nakonec to ale vlastně bylo překvapení, protože v dárečku k dopisu byla zástěra, která znamenala postup. To byl nejsilnější moment.
Jaké bylo projít si celou cestou v MasterChef od castingu až po to, co jsme mohli vidět v televizi?
Bylo to hrozně náročné. Může se zdát, že jde jen o obyčejnou kuchařskou soutěž, ale když jste 2,5 měsíce zavření v hotelu a žijete v uzavřené bublině, tak je to extrémně náročné. Zároveň ale opravdu skvělá zkušenost.
Změnil se vám pohled na vaření? Přinesla soutěž nějaké změny ve vašem přístupu k vaření?
Určitě to nezůstalo při starém. Není tajemstvím, že v MasterChefovi máme pomocné kuchaře, kteří nám dávají rady a školí nás na to, co se může v soutěži stát. To nás posouvalo dál. Zásadní byly také rady porotců. Člověk zkoušel nové věci, učil se nové techniky. Takže soutěž mě extrémně posunula vpřed.
Co byl pro vás největší úspěch v rámci celé soutěže?
Myslím si, že největším úspěchem bylo dostat se do finále. Doufala jsem v to, ale opravdu jsem to nečekala.
Jak jste snášela kritiku?
Kritika je důležitá, i když se v tu chvíli může zdát zraňující. Kdyby člověk neslyšel kritiku, tak se nemá kam posouvat.
Jak probíhají kola v rámci MasterChef? Co se děje před těmi koly, která vidíme v televizi?
Je to poměrně dlouhý proces. U nás se zkoušel nový systém, casting nebyl před porotou a v televizi. Prošli jsme třemi castingovými koly, než jsme se dostali do užšího výběru, který jste viděli v televizi. A pak byly další dvě kola pro výběr do top 16.
Jaká byla konkurence mezi soutěžícími? Byla tam rivalita?
Rivalita mezi mnou a Kubou je docela známá, ve skutečnosti to ale nebylo tak horké, jak to sestřihala televize. Televize si vybere, co chce divákům ukázat. Určitě tam byla rivalita v tom, že se sešli myslím dva dobří kuchaři, kteří chtěli předvést to nejlepší a hráli o výhru. Ale že bychom se vyloženě nesnášeli, jak bylo naznačeno v televizi, tak to určitě nebylo.
Jinak jsme byli skvělá parta, píšeme si a vídáme se i teď. Kdykoliv někdo napíše, tak vždy v dobrém.
Máte nějaké tipy pro začínající kuchaře, kteří se chtějí přihlásit do soutěže?
Pokud chcete jít do soutěže MasterChef, přihlaste se a neváhejte. Člověk si to může rozmyslet kdykoliv, ale nebojte se a jděte do toho. Je to skvělá zkušenost, která vás posune dál.
Co vám soutěž přinesla do života, ať už pracovního, nebo osobního?
Momentálně pracuji jako kuchařka a vnímám, že se na mě lidé dívají jinak. Dostala jsem se na místa, která mě baví, mám možnost natáčet videa a působit jako content creator v oblasti gastronomie. Soutěž mi otevřela nové příležitosti, které bych jinak neměla.
Co jste dělala před MasterChefem? Pracovala jste už v kuchyni?
Ne, před MasterChefem jsem nevařila. Byla jsem 10 let barmanka, takže v gastronomii se pohybuji celý život, ale do kuchyně jsem se nedostala.
Které jídlo považujete za své podpisové?
Mám asi dvě. Grilovanou chobotnici, která mě provázela celou soutěží od castingu až po finále. A co nejčastěji připravuji na svých cooking shows, je steak s chimichurri. Steaky a omáčky prostě miluju.
Jaké máte koníčky mimo vaření?
Miluji cestování, kdybych mohla, cestovala bych neustále. A pak teď s přítelem rozjíždíme mediální agenturu, takže nás hodně baví být tvůrci a vytvářet zajímavý obsah.
Jaká je vaše oblíbená destinace?
Určitě Mallorca a Itálie. Pokud to vyjde, letos se podíváme do mé vysněné destinace - na Bali.
Zkoušíte při cestování nové kuchyně, které si přenášíte sem?
Určitě! Kdekoliv cestujeme, snažíme se odkoukat nové recepty a přenést je sem. Chceme lidem nabídnout, co se vaří v jiných zemích světa, a vytvořit z toho například video recepty.
Plánovala jste někdy svou restauraci?
Vlastní restauraci jsem nikdy neplánovala. Když jsem šla do MasterChef, měla jsem v úmyslu vyhrát peníze na koupi food trucku, což byla má hlavní motivace. Pak jsem od toho trochu upustila. Možná bych jednou chtěla mít bistro někde na pláži, ale restaurace není můj sen.
Co je tedy váš úplně největší sen?
Chtěla bych se přestěhovat někam, kde je celoročně teplo a organizovala retreaty pro lidi, kteří mě rádi sledují. Nabídnout jim možnost zažít kuchařskou show v nějaké zahraniční destinaci mimo Českou republiku.
Máte nějakou radu pro lidi?
Když něco chcete, jděte do toho a nepřemýšlejte nad tím. Čím více budete přemýšlet, tím spíš to neuděláte.