[OL]4you na

Redakce testuje: Zmrzlina bez výčitek!

Horké letní dny i prázdninová dobrodružství přímo vybízejí k pořádné dávce zmrzlinového osvěžení. A protože v redakci milujeme zdravý životní styl, rozhodli jsme se otestovat zmrzliny ryze rostlinného původu, vhodné pro alergiky a vegany. Vyzkoušejte je s námi!

Redakce testuje: Zmrzlina bez výčitek!

Pro všechny, kteří se rozhodli striktně vyřadit kravské mléko ze svého jídelníčku, máme dobrou zprávu. V současné době na trhu food produktů existuje již celá řada alternativ k tradičním smetanovým zmrzlinám. Poctivě jsme ochutnávali a zde vám přinášíme tipy na ty nejlepší z nich:

Sójová zmrzlina K-take it veggie

Veganského trendu stravování se chytla také obchodní síť Kaufland a rozšířila své zboží o řadu K-take it veggie. Pochutnat si můžete také na lahodné smetanové zmrzlině s pravou vanilkou. Překvapí vás jemná krémová chuť, která je od běžné mléčné takřka k nerozeznání. K dostání v 500 ml kelímku nebo v podobě nanuků (v balení jsou 3 kusy) obalených v hořké čokoládě. Nemusíte se bát ani ceny – i ta je velmi přívětivá. Za zmrzlinu v kelímku i nanuky zaplatíte cca 50 Kč.

„Smetanová“ radost v kornoutu Valsoia

Chcete-li se na chvíli vrátit do dětství a opět si vychutnat legendární smetanový kornout, určitě neváhejte ochutnat zmrzliny značky Valsoia. Jedná se o italskou značku, která vznikla již v roce 1990 a svoji preciznost i lásku pro kvalitu vtiskává také do svých vegan produktů. Veškerý zmrzlinový sortiment je připraven ze speciálního soyadrinku, bez obsahu laktózy a živočišného tuku. Kromě kornoutů můžete vyzkoušet zmrzliny ve vaničce s příchutí višně, vanilky, čokolády, nanuků s bohatým přídělem čokolády a také zmrzlinové sendviče. Koupíte je v Globusu či specializovaných obchodech se zdravou výživou. Cena se pohybuje od 120 Kč.

Božský kopeček v Brně

Jste milovníky netradičních kombinací a chutí? Pak neváhejte a zajeďte do Brna ochutnat kopečkovou zmrzlinu pod názvem Božský kopeček, patřící Cukrárně Tutti Frutti. Vaše chuťové pohárky můžete odměnit řadou výtečných zmrzlin z ovoce, bez přidaného cukru, živočišných složek, konzervantů i barviv. Kromě kvalitní degustace si užijete také bezvadné servírování přímo z retro pojízdného zmrzlinového auta. Nás nejvíce zaujala levandulová borůvka, avokádo s limetkou a pražený kokos. Zmrzlinu naleznete na Zelném trhu či na Moravském náměstí v Brně.

Tip: Domácí kokosový nanuk

Domácí výroba jedlých produktů momentálně zažívá neobyčejný boom. Pokud si chcete dopřát ledové osvěžení bez chemie a z pohodlí domova, stačí dát dohromady pár kvalitních surovin a hravě vykouzlíte domácí zmrzlinu či nanuky.

Suroviny a pomůcky:

  • Tvořítka na nanuky nebo kelímky od jogurtu
  • 1 plechovka vychlazeného kokosového mléka (vychladit nejlépe na 24 hodin)
  • 100 g sezónního ovoce (jahody, borůvky, maliny, třešně)
  • 1 čl mletého máku (nemusí být)
  • 1 čl mleté vanilky
  • 2 čl  malinové šťávy

Postup:

  1. Vychlazené a ztuhlé kokosové mléko přeneste do větší mísy. Jemně vyšlehejte.
  2. Přidejte 50 g ovoce a rozmixujte. Zbytek ovoce nakrájejte na drobné kousky a nasypte do našlehané směsi. Dochuťte mákem a vanilkou.
  3. Přidejte malinovou šťávu.
  4. Hotovou směs nalijte až po okraj do tvořítek. Dejte vychladit, nejlépe do druhého dne.
reklama