Na jednu takovou vám přinášíme recept, sami ochutnáte, že kombinace sladké červené řepy a výrazné chuti celeru je na talíři ideální pochoutkou. A ke všemu zdravou!
Suroviny na polévku:
- 1 červená řepa
- 1 cibule
- ¼ celeru
- ¼ kedlubny
- ½ petržel + hrst natě
- 1 mrkev
- 1 litr vody
- 1 kostka masového bujónu (pro vegetariány přidat kostku zeleninového bujónu)
- Lžička koření Garam Masala, nesolit
- Olej
Na ozdobení:
- Parmazán
- Lněná semínka
- Čerstvá bazalka
Doporučujeme koupit směs zeleniny na přípravu polévek, kde jsou obsaženy téměř všechny potřebné suroviny v ideálním množství. Na oleji si osmahněte cibulku do růžova, poté přidejte na kostky nakrájenou červenou řepu a krátce osmahněte. Pak podlijte vodou a přidejte ostatní suroviny nakrájené na kostičky. Při varu přihoďte kostku bujónu a vařte vše do změknutí (cca 30-40 minut). Po odstavení plotny vše rozmixujte na krém. Servírujte s nastrouhaným parmazánem, lněnými semínky a lístky čerstvé bazalky.