- 1 patizon
- 1 červená řepa
- parmazán na strouhání
- kuskus (1 hrnek)
- kuřecí (nebo zeleninový) vývar
- ½ lžičky koření kurkuma
- 2 lžičky bazalkového pesta
- sýr Cottage (½ kelímku)
- 1 rajče
- čerstvá bazalka
Na marinádu:
- olivový olej
- 2 stroužky česneku
- červená paprika (sladká či pálivá – záleží na chuti), tymián, bazalka
Omytý patizon a očištěnou červenou řepu nakrájejte na stejně silné plátky (cca 1 cm tlusté). V misce si připravte mezitím marinádu – olivový olej smíchejte s kořením a lisovanými stroužky česneku, každý plátek zeleniny pak v marinádě namočte z obou stran, poté pokládejte na plech vždy v řadě patizon, červená řepa, patizon. Troubu si předehřejte na 180 °C a dejte péct, dokud zelenina nezměkne a nechytne zlatou barvu (u každé trouby individuální čas pečení). Na závěr posypejte hoblinkami nastrouhaného parmazánu a vložte zpět na dvě minutky do trouby, než sýr chytne barvu a rozteče se. Příprava kuskusu je pak nanejvýše jednoduchá, na jeden díl těstoviny je třeba přidat 1,5 dílu vařícího vývaru. Kuskus zalijte, přidejte koření kurkuma a pečlivě promíchejte. Vše nechejte dvě minuty stát pod poklicí, poté ke směsi přimíchejte sýr Cottage a opět přikryjte poklicí a nechejte dalších pět minut stát. Nakonec do směsi přidejte dvě lžičky bazalkového pesta a jedno rajče pokrájené na kostičky. Na talíři ozdobte nastrouhaným parmazánem a lístky čerstvé bazalky.
Přejeme dobré chutnání!