[OL]4you na

RECEPT: Makové brownies se švestkami a šafránem

Podzim pevně drží své žezlo, listí již dávno ztratilo na své duhové kráse a děti si hrají s kaštany. Čas, kdy se zabalení v kabátě ukrýváme v teple kaváren. Vychutnáváme si sladkost dezertů a vůně kávy nás příjemně pošimrá. Zkuste si dnes s námi upéct jednoduché brownies – tentokrát s bohatou náloží švestek a máku!

RECEPT: Makové brownies se švestkami a šafránem

Suroviny:

  • 1 hrnek kokosového mléka
  • ½ hrnku švestkových povidel bez cukru
  • 1 čl bio sušené citrónové kůry
  • pár kapek vanilkové esence
  • ¼ čl šafránu
  • kvalitní rum
  • ½ hrnku mletého máku
  • ½ hrnku celého máku
  • 1 celý sáček kypřící prášek bez fosfátů
  • 3 pl kokosového oleje
  • ¼ sáčku sušených švestek
  • ¾ hrnku pohankové mouky

Postup:

Nejprve si předehřejte troubu na 200 °C. Pekáč si vystelte pečícím papírem nebo vymažte kokosovým olejem a vysypte kokosem. Do mísy vlijte kokosové mléko a povidla. Šlehejte, tak dlouho, až se tyto dvě suroviny dokonale spojí. Poté přidejte citronovou kůru, rum, pár kapek vanilkové esence a šafrán. Lehce promíchejte. Přisypte mletý i celý mák, nasekané sušené švestky, kokosový olej a opět pečlivě promíchejte. Postupně přimíchejte kypřící prášek a nakonec mouku. Nalijte do pekáče a pečte při 200 °C zhruba 30 minut. Brownies musí být na povrchu křupavé a uvnitř vláčné.

Doporučujeme podávat s kokosovou šlehačkou, kterou zhotovíte velmi jednoduše: Plechovku kokosového mléka nechejte přes noc ztuhnout v lednici, druhý den vyklopte do mísy a prošlehejte s pár kapkami vanilky a skořice.

Pokud jste (stejně jako my) milovníci švestek a máku, určitě se pusťte do pečení.

Všem přejeme chutně vybarvený podzim!

reklama