Suroviny
1 velký květák
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce tmavé sójové omáčky
2 stroužky česneku
1 lžička kurkumy
1 lžička uzené červené papriky
1 lžička soli
půl lžičky pepře
půl hrsti čerstvé petrželky
Postup
Květák obereme od listů, omyjeme a dobře osušíme. Z květáku vytvoříme několik 2–3 centimetrových plátků, ideálně tři, záleží však na velikosti květáku. Doporučujeme začít krájet od středu, ať se květák zbytečně nedrolí. Opadané hlavičky květáku využijte do květákových placek, zeleninového curry nebo polévky.
Troubu si rozpálíme na 200° na horkovzdušný program. Plátky květáku naložíme do marinády, kterou vytvoříme smícháním oleje, sójové omáčky, veškerého koření a rozdrceného česneku. Na dobře rozpálené pánvi s trochou oleje opékáme květákový steak asi 2–3 minuty z každé strany. Takto opečený květák vložíme do zapékací mísy a dopékáme jej v troubě 10 minut. Hotový steak posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.
Dobrou chuť!