Ingredience na chutney:
- 0,5 kg více zralejších třešní
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- zázvor
- snítka máty
- pepř
- sůl
- tmavý jablečný ocet
- cukr nebo med
- lžíce olivového oleje
Postup na chutney:
Na troše olivového oleje nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte vypeckované třešně, česnek, nastrouhaný zázvor, zakápněte jablečným octem a poduste téměř až do vystřebání veškeré tekutiny. Ke konci na 2 minuty přidejte najemno nasekanou mátu. Oslaďte, osolte a opepřete dle chuti. Chutney by mělo být výrazné, časem se chuť rozleží a zmírní. Když jsou třešně rozvařené, za vařečkou se dělá cestička a hmota má tendenci se přichytávat, máte hotovo.
Ingredience na steaky:
- 4 plátky vepřové krkovičky nejlépe s kostí
- sůl
- pepř
- bylinky (petržel, bazalka, pažitka, atd.) na marinádu
- olivový olej
- česnek
Postup na steaky:
Plátky vepřové krkovičky lehce naklepte, osolte a opepřete. Potřete marinádou z bylinek – tu si připravte z nadrobno nasekaných bylinek, česneku a olivového oleje. Nechte odležet v lednici, nejlépe přes noc. Pokud vás však tlačí čas, stačí po dobu přípravy třešňového chutney.
Cca 20 minut před začátkem grilování maso vytáhněte z lednice a nechte jej dojít do pokojové teploty. Poté vložte na rozpálený gril a z každé strany cca 4 minuty (podle síly plátku) opečte.