Ingredience:
- 1 dýně Hokkaidó
- 1 brambora
- 1 cibule
- 1 kostka zeleninového bujónu
- ½ litru kuřecího vývaru
- 200 ml mléka
- ½ plechovky kokosového mléka
- 2 stroužky česneku
- ½ lžičky kari koření, mletého zázvoru, muškátového oříšku
- špetka pálivé papriky a čerstvě namletého pepře
- Nesolit
- Olej
Na oleji si zpěňte cibulku. Až začne chytat barvu, přidejte na kostky nakrájenou a očištěnou dýni s bramborou. Chvíli osmahněte a poté zalijte dopředu připraveným kuřecím vývarem. Dle potřeby dolijte vodou, aby byla zelenina ponořena pod její hladinou. Přiveďte k varu a vařte do změknutí dýně, následně do směsi vmíchejte kostku bujónu, koření, prolisovaný česnek a mléko. Hrnec odstavte z plotny a vše rozmixujte na jemný krém, do nějž na závěr vmíchejte ½ plechovky kokosového mléka. Takto připravená dýňová polévka je ideální v kombinaci se slunečnicovým pečivem, slunečnicovými semínky je možné polévku na talíři dozdobit.
Přejeme dobrou chuť!