Suroviny:
- 500 g nastrouhané dýně
- 6 vajec
- 150 g cukru
- 100 g kakaa
- 150 g polohrubé mouky
- 250 ml podmáslí
- 1 prášek do pečiva
Na čokoládovou polevu:
- Moučkový cukr
- Kakao
- Mléko
Omytou dýni si nastrouhejte najemno a přidejte k ní vejce, cukr, kakao, mouku, prášek do pečiva a podmáslí. Vše smíchejte dohromady a připravené těsto vylijte do plechu vyloženého pečícím papírem. Troubu si předehřejte na 170 až 180 °C, buchtu pečte zhruba 30 minut. Po vychladnutí ji vyklopte na prkýnko a potřete ji čokoládovou polevou. Tu si připravte smícháním stejného množství kakaa a moučkového cukru, které zalijte jen trochou mléka a pořádně rozmíchejte, aby se vám směs pořádně spojila.
Přejeme dobré chutnání!