[OL]4you na

Ohlédnutí za festivalem chutí: F.O.O.D. piknik 2017

S podzimem přichází ta dobře známá chladná rána a mlha hustá tak, že by se dala krájet. Pro nás v redakci je to ale také čas ovoněný skořicí, kterou si rádi sypeme do našich snídaní. Pojďte spolu s námi na chvíli ještě zavzpomínat na chuť šťavnatého léta!

Ohlédnutí za festivalem chutí: F.O.O.D. piknik 2017
ⓒ Gabriela Stašová

Na začátku září 2017 proběhl v areálu Korunní pevnůstky 1. ročník olomouckého F.O.O.D. pikniku. Hlavní organizace se ujal stejnojmenný magazín o vaření, který při této příležitosti zde oslavil své již  10. narozeniny. Hned u vstupu na návštěvníky čekal vybavený stánek naplněnými piknikovými košíky. O bohatou nadílku uvnitř se postaral jeden z generálních partnerů Kaufland. Ani my jsme neváhali a jeden si s radostí také odnesli.

Akce odstartovala  úderem 11. hodiny dopolední, žila však již od první minuty. Přálo tomu zejména krásné počasí, ale i výživná porce doprovodného programu. Mikrofonu se pohotově ujala charismatická moderátorka a herečka Markéta Hrubešová. Na pódiu se vystřídala celá plejáda hvězd z oblasti gastronomie. Stylová redaktorka a veganka Jarmila Červená spolu s šéfredaktorkou časopisu F.O.O.D. Janou Vašákovou divákům představily přípravu veganských kremrolí a dva nápadité krémy: z kokosového mléka a cizrnového nálevu.

Na své si přišli i milovníci tradičních amerických donutů – byla zde možnost ochutnat čokoládové a bez lepku pod taktovkou Gourmet Academy. Pod heslem V jednoduchosti je síla se vařečky chopil také Martin Škoda, který představil vytuněný Supreme salát s kousky grilovaného kuřete. Po celý den bylo možné a doporučené ochutnávat speciality z farmářských koutků. Neváhali jsme se a dopřáli jsme našim mlsným jazýčkům pořádnou masáž. Zaujal nás především stánek opentlený krajkami s pestrou paletou home made čokoládových pralinek a lanýžů by Tereza. Nesměla chybět ani ochutnávka poctivých oříškových másel od Navařeno či tradiční slané moučníky z olomoucké Tvarůžkové cukrárny. A protože pro chilli a pikantní tóny v jídle máme extra slabost, na konci našeho food tripu jsme se nechali zlákat vábivou vůní pesta od Zach´s pesto & chilli. Se skleničkou aperol spritzu jsme se přiblížili také ke stánku Kusmi tea a nechali si poradit, jak na správnou  přípravu detox čajového mojita či blue detox limonády. Závěr sobotního food dne uzavřely rytmy na vlně pop rocku – hudební skupiny O5 a Radeček ze Šumperka.

reklama