Pohlreichův souboj restaurací je česká kulinářská show, v níž bojuje dvanáct špičkových restaurací o to, která je tou nejlepší. Show, jež je českou mutací britského pořadu Ramsay’s Best Restaurant, se zaměřuje na klasickou českou i moderní kuchyni, ve výběru je ale také italská, americká nebo asijská kuchyně. A Long Story Short Eatery & Bakery zastupuje moderní gastronomii. "Je to pro nás opravdu čest a jsme moc rádi za to, že jsme dostali prostor ukázat, co náš tým v čele s Petrem Henešem umí nejen v kuchyni, ale také na place. O reprezentaci naší krásné Olomouce ani nemluvě!" znělo z úst zástupců Long Story před vysíláním prvního dílu.
"Když jsme se o naší účasti v pořadu dozvěděli, sedli jsme si a podívali jsme se na všechny díly Ramsay’s Best Restaurant. To byla základní příprava, kterou jsme tomu mohli dát. A pak jsme čekali, co se bude dít dál," usmívá se šéfkuchař Petr Heneš, když vzpomíná na chvíle před natáčením Pohlreichova souboje restaurací. Samotnou realizaci pak vnímá jako velmi zajímavý vhled do gastrosvěta optikou televizních kamer. "Měl jsem obavy, aby to celé nebylo nějak umělé, ale skutečnost zcela předčila očekávání. Natáčení bylo moc příjemné, neslo se v pozitivním duchu a troufám si tvrdit, že vše zachycovalo naprosto reálně. Takoví, jací skutečně jsme, se v tom pořadu odrazí," říká Heneš.
Příjemně jej překvapila naprostá profesionalita celého štábu. "Každý z těch pětatřiceti lidí byl zapálený do gastra, všichni se v gastronomii perfektně orientovali a byli v ní kovaní. Takže je zaručeno, že výstup bude stoprocentně profesionální," vyzdvihuje Heneš. Potěšil jej jak přístup televizního štábu, tak atmosféra, jež na place po celou dobu natáčení panovala.
"Každopádně ať už to dopadne jakkoliv, pro nás pro všechny je to nová životní zkušenost," uzavírá Petr Heneš s tím, že věří, že zvítězí vážně ten nejlepší.
Jak si oblíbená olomoucká restaurace v prostorách s neopakovatelnou atmosférou v novém pořadu pod taktovkou Zdeňka Pohlreicha povede, můžete sledovat už zítra ve 20:20 na TV Nova.
FOTO: Facebook Long Story Short Eatery & Bakery