Nutrend World Restaurant
Šéfkuchařem sestavenou Valentýnskou večeři v restauraci Nutrend World ve Chválkovicích si můžete letos exkluzivně vychutnat ve dvou dnech, v pátek a sobotu 14. – 15. 2. Atmosféru na začátek rozproudí máslové ústřice jako předkrm, menu je poté rafinovaně rozděleno na dva pokrmy speciálně vytvořené pro NĚJ a pro NI. Ženu čeká tuňák v sezamové krustě s vůní Asie, pro muže tu je připravená hovězí svíčková Wellington s liškami. Na závěr vás čeká netradiční dezert Sweet painting on the table.
Počet míst je omezen, láskyplné menu stojí 650 Kč/osoba. Rezervace na telefonním čísle +420 583 842 503. Více na www.nutrendworld.cz
Long Story Short Eatery & Bakery
Pro ty náročnější tu máme LÁSKA MENU v nové hostelové jídelně Eatery & Bakery Long Story Short. Přivítáni welcome drinkem budete před pětichodovým menu v pátek 14. 2. Kuchařští mistři si pro vás připraví hned několik krásných předkrmů kombinující jednotlivé chutě surovin – celer, brynza, jablko a dýňová semínka; briošku s paštikou a černými ořechy; mrkev, hořčici a datle. Hlavní chod bude v podobě kuřecího supreme, černého kořene, kaštanů a jablek, nebo tresky, fazolí, choriza a brokolice. Sladkou tečku večera zajistí hruška s čokoládou a earl grey. Celé menu je protkáno nejlepšími alkoholickými či nealkoholickými drinky.
Cena menu s vinným párováním je 1200 Kč/osoba, s nevinným párováním 1100 Kč/osoba, samostatné menu vyjde na 800 Kč/osoba. Rezervace na telefonním čísle +420 727 800 900 nebo eatery@longstoryshort.cz.
Hostinec Chomout
Kdo si nedokáže představit večeři bez pořádného kusu masa, tak přesně pro něj uvaří na Valentýna v Hostinci Chomout. Koleno, žebírka nebo pivovarské prkénko, to všechno najdete na menu. A aby to mělo trochu romantiky, jídla vylepšili trochou oleje z bílého lanýže. Akce trvá od pátku 14. 2. do soboty 15. 2.
Rezervace na telefonním čísle +420 608 778 348 nebo na hostinec@pivochomout.cz.
Lobster Family Restaurant
Láska prý začíná zážitkem. Zajděte proto do Lobster Family Restaurant na neodolatelné valentýnské menu. Čeká vás welcome drink a malý dárek. Chuťové pohárky nastartuje amuse bouche, předkrm nabídne perličku s celerem, višněmi a mikrogreens, hlavní pokrm si můžete vybrat mezi telecím ramínkem nebo filetem z pražmy. Menu nakonec zakončí jahody, prosecco a pistácie.
Cena menu je 799 Kč/osoba. Rezervace jsou přijímány na 17:00 nebo 20:00 v rezervačním systému webu restaurace https://lobster-restaurant.cz/.
Restaurace U Kristýna
Prožít krásný společný čas u něčeho dobrého můžete i v Restauraci u Kristýna ve Wurmově ulici. Zdejší kuchaři si pro vás připravili dvě menu. První z nich nabízí flán z ovčího sýru a chřestu s krémem z pečené řepy, holandskou omáčkou a křepelčím vejcem. Dále pokračuje dýňovou krémovou polévkou, vrcholí kachním prsem s omáčkou ze švestek, pancetty a slivovice, končí čokoládovým moussem. Pro nadšence italské kuchyně je tu menu č. 2 – losos marinovaný v brandy, raviolli plněné krevetami a tuřínem, filet z halibuta grónského s batátovým pyré, a konečně dezert v podobě křehkého srdce z piškotového těsta, jablek, ořechů, mléčného karamelu a ostružin. U Kristýna začínají již ve čtvrtek 13. 2., avšak zajít zde můžete až do soboty 15. 2.
Cena prvního menu je 550 Kč/osoba, cena druhého menu je 750 Kč/osoba. Rezervace na telefonním čísle +420 604 996 112. Více na www.ukristina.cz.
Café New One
Menu o čtyř chodech uvaří v pátek 14. 2. i v Café New One. Čeká vás welcome drink, živá hudba nebo květina pro dámu (ideální pro případné zapomnětlivce). Večer nastartuje amuse bouche, pokračuje studeným předkrmem v podobě netradiční panna cotty z kozího sýru s mangovým gelem, následuje teplý předkrm do italského stylu, raviolli s hráškem, marinovaný lososovitý pstruh, avokádové pyré a mrkvová omáčka. Hlavní předkrm obsahuje kachní prso s kedlubnou, čočkou beluga, řepným gelem a ostružinami. Čokoláda je považována za silné afrodiziakum, závěrem menu je proto dortík z tmavé čokolády s kávovou zmrzlinou a kakaovou sušenkou. A to zní skvěle, ne?
Cena menu je 990 Kč/osoba. Nutná rezervace na telefonním čísle +420 731 592 200.
Konvikt Olomouc
Srdíčky se to bude hemžit i na Konviktě. Tentokrát mluvím o těch jedlých – k obědovému salátu, v podobě hummusu se salátkem z jablek, kedlubny a červené řepy s klíčky, si můžeme zvolit buď grilovaná kuřecí srdíčka, halloumi, nebo falafel. O level dál to posune domácí kobliha z kvasu v podobě valentýnského srdce s višňovým krémem a bílou čokoládou. Oběd doslova od srdce!
Ristorante Pollo
Bublinky nesmí o Valentýnu chybět! S welcome drinkem v podobě skleničky suchého prosecca značky Montelvini si zpříjmeníte začátek večera. V Pollu si pro vás nachystali amuse bouche, carpaccio z červené řepy s pěnou z kozího sýra jako předkrm, bruschettu s olivovou caponatou a krevetou, kachní prso s višněmi, hovězí maminha steak (část masa mezi ořechem a špičkou) s koňakovou demi glace a bramborovo petrželovým pyré. Dezert je tajný, nechte se překvapit!
Cena valentýnského menu je 549 Kč/osoba. Rezervace na telefonním čísle +420 608 684 131.
Nezapomeňte, že od 14. do 16. února obchodní centrum Šantovka pořádá tradiční Čokoládový festival. Čeká na vás mnoho stánků prodávající čokoládové produkty - pralinky nebo třeba kosmetiku. Přijďte ochutnat plno sladkých dobrot nebo se zůčastnit jedné ze soutěží či worshopů Čokoládového festivalu!