Valentýnské menu přichystali 14. února v oblíbeném podniku Cafe New One. Jako předkrm se podává argentinská kreveta, pyré z pečených paprik, bílá ředkev a bazalkový olej, poté následuje krémová polévka z tresky, chorizo drobenka, na výběr je ze dvou hlavních chodů - můžete zvolit ravioli s dýní, smažený kozí sýr, lískové ořechy, nebo hovězí líčka, pyré z pečeného květáku, šalotku, baby mrkev. A jako dezert si v Cafe New One připravili čokoládu, lískooříškové praline a višně. Rezervace provádějte na čísle 731 592 200.
Restaurace Sal de Mar v NH Collection Olomouc Congress láká na marinovanou hřebenatku v pomerančové šťávě s dýňovým pyré a fenyklovým salátem se zázvorem, na grilovaný filet z pražmy s šafránovým rizotem se sušenými rajčaty nebo na grilovanou telecí svíčkovou, koňakovou omáčku a restované brambory s houbami a karotkou. Jako dezert se bude podávat francouzský čokoládový dort s pistáciemi, jahodovým gelem, pomerančovými perlami a sušenkou. Místa si rezervujte na tel. 585 575 861.
Bistro Helen zve na valentýnské menu v úterý 14. února od 11:00. Tým šéfkuchaře Tomáše Juříka připravil čtyřchodové menu. Čeká vás sashimi z lososa jako předkrm, telecí tatarák s nakládanými houbami, následovat budou kalamáry plněné caponatou a jako dezert se podává čokoládové srdce s višněmi. Nechybí ani přípitek ve formě prosecca. Doporučujeme rezervaci zde.
To Lobster Family Restaurant nabízí 14. února originální pětichodové menu, k němuž každý dostane jako dárek welcome drink. A na co se můžete těšit? Třeba na carpaccio z marinované chobotnice, italskou caponatu, tresku s mušlovou omáčkou, telecí líčka na víně a na valentýnské srdce jako dezert. Večeře se bude servírovat v 17:00 a ve 20:00. Rezervaci provádějte tady.
14. února si v Long Story Short Eatery & Bakery pro všechny zamilované připravili pětichodové degustační menu, které lze doplnit vinným párováním. Těšte se na ceviche ze pstruha, langoš s kozím sýrem a květákový krém, jako hlavní chod můžete vybírat kuřecí supreme s kaštany, nebo telecí váleček s dýní a pomerančem. I sladká tečka bude mít dvě varianty. A kdo bude chtít, může tu i přespat... Rezervace na tel. 727 800 900 nebo na e-mailu eatery@longstoryshort.cz.
Restaurace Stodola zve 14. února na valentýnské menu podle šéfkuchaře Milana Růžičky. Chystá se tříchodové degustační menu, které nabídne tatarák z lososa jako předkrm. Jako hlavní chod se podává hovězí hanger steak s hranolky a lanýžovou majonézou, nebo medailonky z vepřové panenky ve slanině s hráškovým risottem. Nechybí mini Pavlova s citronovým krémem jako dezert. Místa rezervujte na tel. 702 117 462.
To Telegraph si pro zamilované připravil na 14. února zcela odlišné menu - valentýnské sushi menu. Těšit se můžete na miso polévku, knedlíčky plněné hovězím masem, variaci sushi a jako dezert vás čeká matcha cheesecake. Nezapomeňte na včasnou rezervaci e-mailem cafe@telegraph.cz.
A na zamilované myslí 14. února i oblíbené Cajk bistro. Jako předkrm se chystá carpaccio z marinovaného lososa, ořechová focaccia, polníček a citronová majonéza, poté čeká hosty krém z pečených paprik, jako hlavní chod se podává Chateaubriand, pepřová omáčka, bramborový gratin a zelené fazolky. Nechybí sladká tečka v podobě plněného věnečku s krémem z mascarpone a čokoláda, ovoce. Doporučena je rezervace na tel. 605 858 692.
Od 14. do 18. února můžete zajít na valentýnskou večeři do Nutrend Worldu, který kromě gastronomického zážitku nabízí i možnost zakoupit dárkový poukaz na párovou valentýnskou masáž. Těšte se na torchon z foie gras s višněmi a řepnými pusinkami jako předkrm, ženy si pochutnají na grilovaném candátu s topinamburovým pyré s fenyklem, na muže čeká vyzrálý Sirloin steak, koňakové demi-glace a kukuřičné pyré s chilli. A jako dezert čokoládová tartaletka a malinový sorbet s proseccem. Místa si rezervujte na tel. 583 842 503.
Tak krásného Valentýna a dobrou chuť!
FOTO: Freepik