Lobster
„Záleží na tom, s kým a při jaké příležitosti. S partou přátel na dobré pivo bych šla do M3, Moritze nebo do Hanácké. S rodinou a dětmi do Lobsteru nebo do řecké v Dolanech. Na polední menu do Živé zahrady nebo do Konviktu. A na romantickou večeři do Entrée,“ dala nám své tipy Martina Vysloužilová z Pevnosti poznání Univerzity Palackého.
Sal de Mar v hotelu NH
„Pro mě osobně je jasná volba restaurace Sal de Mar v hotelu NH Collection Olomouc Congress. Prvotřídní a moderní gastronomie patří dle mého názoru k tomu nejlepšímu v našem regionu a velmi rád si do restaurace zajdu jen tak na oběd, večeři – ať už soukromě, nebo s obchodními partnery. Navíc mě velmi baví profesionální a přátelský personál,“ doporučuje Viktor Šebesta, jednatel společnosti Friendly & Loyal.
Pizzerie na Faře
„V posledních několika letech jsme si s manželem a synem velmi oblíbili Pizzerii na Faře ve Velké Bystřici kousek od Olomouce. Jídlo i nápoje jsou vždy čerstvé, domácí a ze znatelně dobře vybraných surovin – chuťově fantasticky vychytané. Při prvním ochutnání zdejší pizzy jsme se rázem ocitli v italské Neapoli. Nejen jídlo ale i prostředí je báječné. Musel se zde zastavit čas, protože takový klid a pohoda se hledají už jen stěží. Líbí se nám i rustikální venkovní posezení s velkým dětským hřištěm. Obsluha je vždy příjemná, usměvavá, ráda vyhoví našim přáním. Zde to máme všichni jednoznačně nejraději,“ prozradila Ludmila Žilka, obchodní zástupkyně společnosti ŽilkaHodinky.cz.
Entrée
„Restaurace Entrée je pro nás srdcovkou a neznám ženu, které by se tam nelíbilo! Příjemné ,elfí‘ prostředí, kdy i na toaletě zapomenete, proč jste tam vlastně šli, a jen koukáte na mechy kolem! Skvělé jídlo, variace, personál a open space!“ sdělil nám Tomáš Helísek, tiskový mluvčí Spolku Trend vozíčkářů Olomouc.
La Scala
„Černým koněm na pomyslné dostihové gastronomické dráze v Olomouci je pro mě pizzeria La Scala. Podnik je provoněn kvalitními surovinami. Dočkáte se úsměvu od pece i od obsluhy, a to vše v autentické italské atmosféře. Skvělá pizza, lasagne a další pokrmy ve spojení s italským vínem,“ podělil se o svůj tip nejen na letní večeře Tomáš Rousek, ředitel hotelu NH Collection Olomouc Congress.
Konvikt
„Nejraději zvu tuzemské i zahraniční návštěvy do restaurace Konvikt, kde připravují fresh jídlo z kvalitních surovin a umí špičkově vyladit chuť. Navíc tak zůstávám ve starobylém prostředí Univerzity Palackého. Další v řadě jsou Svatováclavský restaurant a Café New One,“ zmínil prorektor pro vnější vztahy Univerzity Palackého, Petr Bilík.