Telegraph Pulse
Valentýn, co chutná lépe než láska. Telegraph chystá něco, co vás zvedne z gauče a přivede do Pulse, kde vás čeká večer, na který budete dlouho vzpomínat. Tlumená světla, atmosféra volající po romantice a hudba, která vás naladí na tu správnou vlnu. Šéfkuchař Gavin Lewis pro vás připravil menu na celý víkend, které přepisuje pravidla valentýnské večeře.
Menu:
Pečivo
- Domácí pečivo
Amuse bouche
- Chips z černého uhlí, kuřecí paštika, cibulový gel
Polévka
- Cibulové consommé, cibule vařená v syrovátkách, cibulové pyré, zmrzlina z hříbků, tymiánový olej
Hlavní chod
- Konfitovaný losos, pyré a chips z černého kořene, špenátové pyré, omáčka ze slávek
Hlavní chod
- Hovězí nízký roštenec z vyzrávaného masa (maso Klouda), konfitovaný celer, pyré z celeru, nakládané vlašské ořechy, libečkový krém, hlíva královská, morek
Dezert
- Jogurtový mousse, hrušky ve včelím vosku, nakládané hrušky, heřmánkový sirup, citrónovo-tymiánový olej
Petit
- Petit mango mučenka
Cena: 1990 Kč/osoba
Long Story Short Eatery & Bakery
Restaurace Long Story Short je kulinářskou mozaikou připravenou ze sezónních potravin s respektem k přírodě. Většinu surovin odebírá od farem a dodavatelů z moravského regionu. Pokud chcete Valentýn oslavit nejen romanticky, ale i gurmánsky, vyzkoušejte jejich speciální menu. Na výběr máte tři tematické valentýnské varianty – Hříšné, Něžné a Vášnivé. Speciální menu bude dostupné nejen 14. února, ale i o víkendu.
HŘÍŠNÉ
- chobotnice, fenykl, okurka
- steak, hawaji brambory, zhug, karamelizovaná cibule
NĚŽNÉ
- burrata, jahodové consommé, hruška, bazalka, pinie
- ryba, heřmánek, červený pomeranč, baby mrkev
VÁŠNIVÉ
- hovězí carpaccio, parmazán, rukola
- kuřecí stehno, kaštany, mandle, divoká brokolice
Café New One
V srdci Olomouce najdete unikátní designovou restauraci, která vás zve na nezapomenutelný gastronomický zážitek. Pokud chcete Valentýn oslavit ve velkém stylu, vyzkoušejte jejich speciální menu, které kromě vybraných pokrmů zahrnuje také sklenici prosecca a květinu pro dámu. Rezervace se rychle plní, tak neváhejte a zajistěte si své místo včas.
Předkrm
- Tatarák z lososa, avokádovo-hráškový krém, pražené pistácie, zauzená focaccia
Polévka
- Silný vývar z hovězí oháňky, zelenina, raviola plněná masem, pažítka
Hlavní chod pro ni
- Filet z tresky s kůží, pyré z pečeného celeru, jemné rybí velouté, grilovaný pak choi, petrželový olej
Hlavní chod pro něj
- Telecí hřebínek v kukuřičné krustě se slaninou, gratinované brambory s parmazánem, cibulky Borettane, omáčka z vína Marsala, kerblík
Dezert
- Petit fours
Cena: 1190 Kč/osoba
Lobster Family Restaurant
Oslavte svátek zamilovaných v Lobsteru. Tomáš Juřík a František Pospíšil se svým týmem připravili originální tříchodové valentýnské menu, které vás určitě potěší. K tomu navíc každý host obdrží jako dárek welcome drink.
Welcome drink
- Lobster prosecco DOC
Předkrm
- Citrónové risotto s langustýnami
Hlavní chod
- Telecí svíčková, bramborové pyré, špenát, kaštany, lanýžová omáčka
Dezert
- Malinové srdce, mascarpone, piškot
Cena: 1099 Kč/osoba
Asado Grill
Dva talíře, jedna láska – tak zní heslo letošního Valentýna v Restauraci Asado, kde si můžete užít výjimečný večer ve dvou. Speciální degustační menu okouzlí vaše smysly a vykouzlí romantickou atmosféru, kterou si s drahou polovičkou vychutnáte do posledního sousta.
Dámské menu
- Kroketa z francouzského sýru, candát z otevřeného ohně, jemná estragonová omáčka
Pánské menu
- Tatarák z telecí hlavy, hanger steak, ragú z pravých hříbků
Společný sladký závěr
- Valentýnské překvapení
Cena: 1390 Kč/osoba
Mušlárna
Pokud chcete letos oslavit Valentýna jinak, gastro club Mušlárna v artových prostorách Nezvalovy Archy nabízí monotematický gastro zážitek, kde hlavní roli hrají čerstvé slávky od vybraných dodavatelů. Šéfkuchař Roman Loubal pro tuto výjimečnou příležitost připravil speciální tříchodové menu.
Předkrm
- Hovězí jazyk s avokádem, wasabi, jablkem, rýží a cherry rajčetem
Hlavní chod
- Slávky Teriyaki – teriyaki omáčka, zelí z Bystročic, smetana, sezam, koriandr, bambusové výhonky
- Slávky na víně – česnek, chilli, ančovička, bílé víno, řapíkatý celer, bylinková bageta
Dezert
- Krupičná kaše s oříškovým crumble, hruškami, skořicí a čokoládou
Cena: 1090 Kč/osoba
Stodola
Dopřejte sobě i své drahé polovičce nezapomenutelný gurmánský zážitek v romantické atmosféře. Speciálně sestavené valentýnské menu spojuje vytříbené chutě, prvotřídní suroviny a špetku lásky, která dělá každý pokrm výjimečným.
Předkrmy
- Pralinka z kozího sýra, řepné pyré, balsamicová redukce, bazalkový olej, lískové ořechy
- Tatarský biftek s lanýžovou majonézou, lanýži, pažitkou, šalotkou a cornichonem
- Grilovaná chobotnice, pečená cherry rajčátka, rukola, balsamico a piniové oříšky
Hlavní chody
- Treska pošírovaná v přepuštěném másle, mrkvové pyré, grilovaná baby mrkev, citronová pěna, petrželový olej
- Steak z telecí svíčkové obalovaný v petrželkové strouhance, bramborový fondán, demi-glace, česnekový crème fraîche s pažitkou
- Hovězí burger s gorgonzolou, grilovanou hruškou, cibulovým chutney a lanýžovou majonézou, podávaný s batátovými hranolky
Dezerty
- Čokoládové suflé s jahodovým karamelem a griliášem
- Čokoládová ganache, višně v sirupu na červeném víně, šlehané mascarpone
Vinné párování ve spolupráci s vinařstvím Gajdůšek.
Nutrend World
Zapomeňte na klasickou večeři a dopřejte si nezapomenutelný kulinářský zážitek. Každý chod speciálního valentýnského menu je navržen tak, aby potěšil nejen vaše chuťové pohárky, ale i vaši zvědavost. Připravte se na večer plný netradičních kombinací, pečlivě vybraných surovin a chutí, které vás zavedou na cestu kolem světa.
Menu
V průběhu večera se můžete těšit na výběr předkrmů, hlavních chodů a dezertů. Budete mít možnost ochutnat různé druhy ryb – mořský vlk, mečoun či tuňák. Dále pak tradiční masa jako telecí nebo kohout, ale také exotická masa jako klokaní, bizoní, pštrosí nebo třeba losí. K pokrmům pro vás bude také připraven výběr vín z celého světa.
Cena: 1245 Kč/osoba