Hned ze startu jsme naše vidličky zabořili do výtečných hovězích mini burgerů a zchladili se domácím citronovo-rozmarýnovými nanuky z Lobsteru. Další nezbytností pro nás byla zastávka pražírny kávy Henri a nechali se vtáhnout sametovou chutí latte macchiata. Spolu s douškem kávy jsme se také zakousli do bezlepkového čokoládového dortu u stánku Tyflocentra a přispěli tak na dobrou věc. Ve farmářské sekci jsme jako správní patrioti nemohli vynechat Tvarůžkovou cukrárnu a vyzkoušeli jsme tvarůžkový tataráček na žitném chlebu.
Na závěr jsme si dopřáli sladkou tečku v podobě veganských cupcakes od firmy Nebeské dortíčky a blahodárného doušku vody z Mladého kokosu.
Návštěvníky kromě delikates čekal také nadupaný program – měli možnost nahlédnout pod ruce nejednoho kuchařského profesionála. Nás nejvíce zaujal divoký šerm a kouzlo asijské kuchyně pod taktovkou šéfkuchařky Kamily Kamu Rundusové. Své kuchařské umění zde prezentoval také šéfkuchař Zdeněk Polhreich či Roman Paulus, tajemství dokonalých makronek odhalila cukrářka Iveta Fabešová a v neposlední řadě – pořádnou show a gastroorgie na talíři vyčaroval olomoucký šéfkuchař Přemek Forejt.
Na Garden Food Festivalu jste tak mohli jednou nohou nakročit do mnoha zajímavých olomouckých i mimoolomouckých podniků. Ale oslavy dobrého jídla mohou dále pokračovat ve vašem každodenním životě. Tak neváhejte a zapojte se do nich! Nezapomeňte si je vychutnat plnými doušky! Pro ty z vás, kteří jste se nemohli zúčastnit, máme dobrou zprávu! Garden food festival se koná také v Ostravě (10. až 11. června 2017) a ve Zlíně (2. až 3. září 2017).
Více informací najdete na webu.