Nezvalova Archa, samoobslužný designový smarthotel v centru Olomouce, s hrdostí představuje Gastro club Mušlárna. Od 22. září se můžete těšit na pravidelné gastrovečery v artových prostorách Archy. Už 22. září vás čeká tříchodové menu, které připraví šéfkuchař Roman Loubal. A jak název klubu napovídá, servírovat se budou především mušle - čerstvé slávky od vybraných dodavatelů,
"Menu jsme pro vás připravili za zvýhodněnou startovací cenu ve výši 800 korun za osobu, v ceně je předkrm, hlavní chod a dezert," zní z Nezvalovy Archy. Cena tedy nezahrnuje nápoje a alkohol. Slavnostní menu se bude podávat mezi 17. a 22. hodinou a místa je třeba rezervovat ZDE.
A co vás konkrétně čeká?
Předkrm
Vitello Tonnato
-telecí kýta, tuňák, kapary
Hlavní chod
Mušle slávky na víně
-česnek, chilli, ančovička, bílé víno, řapíkatý celer, bylinková bageta
Mušle slávky na žlutém curry
- česnek, chilli, ančovička, curry, kokosové mléko, koriandr, bylinková bageta
Dezert
Pečená jablka se skořicí a granolou
-jablka, čokoláda, ořechová granola, lime
FOTO: Nezvalova Archa
O šéfkuchaři
Roman Loubal pochází z Olomouce, zkušenosti v gastronomii získal mimo jiné v Borgo Agnese v Brně, kde působil i jako šéfkuchař. Po návratu do rodné Olomouce vedl restauraci Atmosphere v Galerii Šantovka. Po čase se přesunul do Entréé, kde působil s Přemkem Forejtem. Absolvoval stáž v restauraci De Librije v Holandsku, která se pyšní třemi michelinskými hvězdami a patří mezi TOP 50 podniků na světě. Miluje Itálii a mořské plody. Slovo dalo slovo a společně s Markem Novotným zrealizovali nevšední zážitkovou gastronomii v Nezvalově Arše. A vy si nyní můžete pochutnat na jeho skvostných mušlích...
Dobrou chuť a skvělý zážitek!