FINÁLOVÉ MENU Z POHLREICHOVA SOUBOJE RESTAURACÍ
20. února 18:00 Long Story Short Eatery & Bakery
Možnost ochutnat finálová menu z Pohlreichova souboje restaurací je tu! V LSS spojili síly s televizními soupeři z restaurace Salabka a jejím šéfkuchařem Petrem Kuncem. Co se chystá?
Amuse bouche
Mrkvový tatarák, tartaletka, sladkokyselá mrkev, hořčičné semínko, kerblíková majonéza
Máslová dýně, kumquat, mandle, tofu
Předkrm
Plněné smrže, sladkokyselý řapíkatý celer, hroznové víno, pinie, žloutkový krém, horský sýr espuma, petrželový olej
Zelňačka, mušle sv. Jakuba, brambory, zakysaná smetana, kopr, čabajka, zelný chips, kaviár
Hlavní chod
Jehněčí hřbet, plec, fava fazole a pyré, gel z páleného citronu, ovčí jogurt, jehněčí jus s mátou
Králičí hřbet, hráškové pyré, špek, pučálka, bramborové hranolky, slaninový crumbl, játrová kroketa, jus
Dezert
Parfait z bílé čokolády a mandlí, mandlová drobenka, práskací prach, gel z lesního ovoce, citronový meringue, šťavelový sorbet, jahodové consomé, vanilkový olej, jedlé zlato
Máslová brioška, pomerančové máslo, nakládané hrozinky, nakládaná jablka, jablkové pyré, tvaroh, krém Anglaise, skořicový meringue
Petit four
Pralinka Salabka
Degustační menu se bude servírovat s vinným párováním. Cena večeře je 3 000 Kč, podmínkou je nákup speciálního voucheru přímo pro tuto akci. Cena vinného párování je 1 000 Kč. Více zde.
RYBY A MOŘSKÉ PLODY
22.-25. února Lobster Family Restaurant
Ochutnejte čerstvé ryby a mořské plody! Humr z Lobstru je klasika, ale nyní pro vás v oblíbené olomoucké restauraci budou mít i čerstvé ústřice, krevety nebo kalamáry. Vybrat si můžete rovnou z několika druhů ryb a darů moře. Tak dlouho neváhejte, akce totiž platí pouze do vyprodání. Nabídku naleznete tady.
DEGUSTAČNÍ MENU V RAKOUSKÉM STYLU
29. února 18:00 Central Park Flora
Můžete se těšit na čtyřchodové menu inspirované rakouskou kuchyní s párováním rakouské pálenky a rakouského vína. Jednoduchá, ale chutná kombinace těstovin, sýru a bylinek, to jsou známé rakouské špecle, které odstartují degustační menu. Tafelspitz je tradiční rakouský pokrm, který má své kořeny v historii a je považován za jedno z nejznámějších jídel rakouské kuchyně. Jeho příprava se datuje do období 19. století a spojuje se především s rakouským císařem Františkem Josefem I. Pomalu pečený mufloní hřbet je lahodný pokrm, který využívá aromatickou divočinu muflona a metodu pomalého pečení k dosažení maximální chuti a šťavnatosti. Tradiční rakouské dezerty jako Sacherův dort, jablečný štrůdl a Kaiserschmarrn budou sladkou tečkou na závěr celého večera.
Cena menu je 1 590 Kč a vstupenku pořídít zde.
GASTRO CLUB MUŠLÁRNA
vybrané pátky od 1. 3. od 17:00 do 22:00 Nezvalova Archa
Gastro club Mušlárna nabízí monotematický gastro zážitek – tříchodové menu – v artových prostorách Nezvalovy Archy. Čerstvé slávky od vybraných dodavatelů pro vás připraví šéfkuchař Roman Loubal. A na co se můžete těšit?
Předkrm
SASHIMI LOSOS S PONZU - losos, ponzu, mango, jarní cibulka, chilli
Hlavní chod
SLÁVKY PO BASKICKU - rajče, paprika, černé olivy, chorizo
SLÁVKY NA VÍNĚ - česnek, chilli, ančovička, bílé víno, řapíkatý celer, bylinková bageta
Dezert
LEMON POSET - citrusy, drobenka, grepový gel
Menu stojí 1 090 Kč. Více zde.
POP UP ITÁLIE - RICCARDO LUCQUE
22. března 18:00 Bistro Helen
Kdo by nemiloval italskou kuchyni?! Koncem března míří do Olomouce šéfkuchař Riccardo Lucque, majitel a zakladatel skupiny La Collezione, která provozuje v Praze a okolí spoustu nevšedních konceptů. Tento propagátor italské gastronomie připraví v Bistru Helen výjimečnou sedmichodovou degustační večeři ve stylu restaurace Aromi, která se umístila ve světovém žebříčku top 50 italských restaurací.
A co se bude podávat?
Amuse bouche
Jedlá svíčka z hovězího loje a 'Nduji
První chod
Telecí tatarák, nakládané lišky, lískové ořechy, pažitková majonéza
Druhý chod
Břicho a hřbet z tuňáka, fermentovaný kampotský pepř, artyčoky, krém z burraty
Třetí chod
Ravioli plněné humrem a žloutkem, smrže, stařený parmezán
Čtvrtý chod
Risotto milanese, hovězí ossobuco
Pátý chod
Jehněcí Rossini steak, foie gras, černý lanýž
Dezert
Mousse z bílé čokolády, křupinka, olivy
K večeři budete na místě moci dokoupit i vinné párování od předních sommeliéru z Flemming's wines.
Za degustaci zaplatíte 3 198 Kč a vstupenky si můžete pořídit zde.
Tak dobrou chuť! :)
FOTO: Freepik